PopularTeatru

O zi din viața lui Helen – o comedie tristă

Vineri am fost la monospectacolul „O zi din viața lui Helen”.

O comedie cu o singură actriță. De fapt dacă e să analizăm mai bine au fost mai mulți: papagalul și câțiva spectatori, care s-au pomenit pe scenă.

Da, ai grijă! Dacă mergi la un monospectacol s-ar putea să te trezești pe scenă. Pentru că actorul este singur acesta interacționează cu publicul. S-ar putea să te trezești că bei un ceai cu Helen sau îi tai o salată. 😀

Deși pe afiș ni se comunică că spectacolul „O zi din viața lui Helen” este o comedie, trebuie să vă atenționăm că s-ar putea la un moment dat să simțiți o strângere de inimă.

Piesa este o adaptare după „LAS’ CĂ VEZI TU!” a autorului Austriac Helmut Peschina. O istorie relativ banală a unei vieți (ne)trăite, povestită de către o femeie care își sărbătorește aniversarea de șaptezeci de ani. Nu știm exact dacă are într-adevăr șaptezeci de ani, cel puțin asta-i spune celui mai bun prieten, papagalului Kiki care o ajută pe Helen să aranjeze masa de sărbătoare. La ora 21:00 ar trebuie să vină oaspeții și întreaga familie Bernstein. Totuși până la urmă ne ciocnim de cel mai teribil sentiment – singuratatea.

Nu șe stie până la urmă dacă Helen are sau nu o familie sau este doar plăsmuirea imaginației ei.

helen

Spectacolul are elemente de umor, dar până la urmă e trist. Singurătatea este o stare grea și apăsătoare. Suntem martorii unui om care zilnic se întreține doar cu amintiri și un papagal.

„O zi din viața lui Helen” e o piesă care te pune pe gânduri, deci merită văzută.

Biletele se găsesc direct pe acest link: iTicket.md

Back to top button