FestivalPopular

Cum a fost Ziua Națională a Vinului (2022)

Cum a fost Ziua Națională a Vinului (2022)

„Vinul meu aduce pace, ura-n dragoste preface” – acesta a fost sloganul sărbătorii vinului din acest an. După o pauză de doi ani în care nu am celebrat această sărbătoare națională, pe 1-2 octombrie în PMAN a fost mare gălăgie. Chișinăuienii (și nu doar) au fost dornici să bea un vin bun și să guste din bucatele tradiționale.

Peste 70 de vinării din țară au participat la eveniment și au servit vizitatorii cu cele mai deosebite soiuri. În prima zi a sărbătorii (1 octombrie) Președinta Maia Sandu a salutat vinificatorii participanți la eveniment și a oferit premiul mare în domeniu, vinăriei Purcari.

Pe lângă vinificatori, la sărbătoare au participat meșteri populari și producători locali. Vizitorii au avut ocazia să cumpere miere, ceaiuri și multe alte produse sută la sută moldovenești.

Dacă părinții au băut un pahar de vin și au făcut cumpărături, atunci copii s-au înghesuit la atelierul de olărit. Un meșter popular de la noi a avut răbdare să înveșe toți doritorii „arta lutului”.

În prima zi a evenimentului pe scenă au urcat Dj TERRA BLVCK , Pasha Parfeni și bineînțeles Zdob și Zdub cu Frații Advahov.

Cei din urmă au fost artiștii care au încheiat programul de sâmbătă. Având în vedere că sloganul din acest an este inspirat din melodia trupei Zdob și Zdub – nici nu ne puteam imagina sărbătoarea fără ei.

Cea de-a doua zi a sărbătorii a continuat la fel cu voie bună și distracție. Pentru a promova consumul moderat de vin organizatorii au pregătit un carnet al degustatorului. Acesta includea un pahar reciclabil, posibilitatea de a degusta 11 vinuri și reduceri la articolele promoționale. Pentru a dispune de aceste beneficii vizitorii au cumpărat bilete de pe iticket.md

Duminică au urcat pe scenă Dj TERRA BLVCK, Ansamblul Ștefan Vodă, Surorile Osoianu și într-un final Vali Boghean Band.

Dacă nu ai reușit să mergi la Ziua Vinului în acest an, cu siguranță nu vei ratat sărbătoare de anul viitor.

Weekend-urile și serile din Chișinău sunt pline de eveniment la care merită să mergi. Urmărește site-ul iTicket.md pentru a te convinge de acest lucru și a prinde bilete la cele mai tari evenimente.

Foto: Facebook Maia Sandu, Facebook Zdob si Zdub

Back to top button