MuzicaPopular

Ionel Manciu – recital excepțional la Sala cu Orgă

Ionel Manciu a revenit acasă și a susținut un recital excepțional la Sala cu Orgă

 

Sala cu Orgă vine în această toamnă cu un proiect special: „Vreau să cânt acasă”, care își propune să readucă pe scena de la Chișinău artiști de la noi ce ne reprezintă cu brio pe diferite scene ale lumii.

Primul artist care a revenit acasă este Ionel Manciu. Violonistul a devenit în luna mai al acestui an, noul prim concertmaster al Orchestrei Filarmonicii din Olanda.

Primele concerte ale lui Ionel Manciu și primele aplauze, au fost aici, la Chișinău, alături de Orchestra Națională de Cameră a Moldovei, așa că revenirea artistului a fost așteptată cu mare drag de familia lui, prietenii și iubitorii de muzică clasică.

Sala cu Orgă a fost aseară plină de spectatori de toate vârstele.

Printre aceștia au fost părinții artistului, dar și prima lui  profesoară de vioară, căreia Ionel Manciu i-a dedicat o melodie.

În programul concertului am audiat:

F.Mendelssohn – Simfonia nr.9 in C ”Swiss”

C.Nielsen – Little suite for strings, op.1

F.Mendelssohn – Concertul în re minor pentru vioară și orchestră de coarde.

„Mulțumim tuturor, pentru căldura sufletească,aplauze și flori”, acesta a fost mesajul transmis de violonist după concertul aplaudat în picioare de către spectatori.

 

Acesta este primul concert din proiectul „Vreau să cânt acasă”. Sala cu Orgă urmează să organizeze și alte evenimente cu invitați speciali.

Pentru a fi la curent cu toate detaliile legate de aceste concerte – urmărește platforma iTicket.md

Back to top button