Muzica

„Vreau să cânt acasă” – un concert excepțional cu Cristian Spătaru și Constantin Borodin

Pe data de 9 februarie am savurat un nou concert cu genericul: „Vreau să cânt acasă”. Dirijorul Cristian Spătaru și violoncelistul Constantin Borodin sunt legați de o frumosă prieteni. Legătură pe care am observat-o chiar pe scena Sălii cu Orgă.

Cristian Spătaru și Constantin Borodin sunt doi artiști tineri, care au cucerit lumea. Pe 9 februarie am avut ocazia să îi admirăm acasă.

Sala cu Orgă a fost arhiplină. Iubitorii de muzică clasică s-au lăsat cuceriți de un recital impecabil și divin.

vreau sa cant acasa

Repertoriul ales a fost unul complex și complicat. Cristian Spătaru a dijirat Adagio și Fuga în do minor de Mozart -un început spectaculos al serii.

Pe Constantin Borodin l-am putut admira în concertul nr 1, în Do major de Franz Joseph Haydn.

CONSTANTIN BORODIN și CRISTIAN SPĂTARU împreună cu Orchestra Națională de Cameră și Corul Național de Cameră – ne-au făcut să uităm pentru câteva ore de griji și să evadăm într-o oază de liniște.

Cristian Spătaru este primul dirijor de orchestră moldovean care a absolvit Universitatea de Muzică și Arte din Viena.

Printre realizările dirijorului se numără: Premiul II la Premio Guido Cantelli 2022. Premiul pentru „Cel mai bun Dirijor român” obținut de două în 2019 și 2021. Acesta a colaborat cu artiști precum: Simon Trpčeski, Ruxandra Donose, Rodica Vică, Răzvan Stoica, etc.

Violoncelistul Constantin Borodin a susținut recitale în: Berlin, Strasbourg, Berna, Bruxelles, Oslo, București, Sibiu, Chișinău, etc.

Concertul de la Sala cu Orgă a însemnat o bucurie atât pentru artiști cât și pentru public.

vreau sa cant acasa

Evenimentele sub genericul „Vreau să cânt acasă” nu se opresc aici. Urmărește platforma iTicket.md pentru a afla când vor avea loc următoarele evenimente.

Back to top button