MuzicaPopular

Filarmonica Națională a deschis stagiunea cu un concert complex: „Interferențe culturale”

Filarmonica Națională a deschis stagiunea cu un concert complex: „Interferențe culturale”

Stagiunea de la Filarmonica Națională a fost deschisă vineri, 30 septembrie, cu un spectacol mai deosebit.

Având în vedere situația în care se află Filarmonica Națională, deschiderea stagiunii a avut loc la Palatul Național „Nicolae Sulac”.

„Interferențe culturale” a fost un spectacol cu foarte mulți soliști, astfel scena palatului a fost bine venită.

Momentul special al concertului a fost piesa „La Bulciugul mirelui” – o operă scrisă de compozitorul român – Dan Variu, pentru cor și orchestră. La baza piesei e o baladă veche despre o fată săracă obligată să se căsătorească un un mire bogat.

Pe scenă au mai răsunat creații semnate de L. Gondiu, Gh. Ciobanu și Ciprian și C. Porumbescu, sub bagheta dirijorului Mihail Agafița.

Spectacolul a reprezentat o îmbinare a muzicii românești cu acordurile orientale.

Publicul a avut ocazia să o admire și pe Geta Burlacu. Artista a interpretat impecabil melodii românești din repertoriul inegalabilei Maria Tănase.

De asemenea am avut ocazia să o ascultăm și pe soprana Tatiana Costiuc.

Spectacolul „Interferențe culturale” a adus pe scenă și dansatori din diferite zone, precum: Ansamblul de dansuri „Fluieraș”, condus de Iurie Bivol și ansamblul „Orient Dance”, condus de Natalia Duminică, ariștii reușind să colaboreze perfecte.

Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” a pregătit un an plin de evenimente frumoase pentru toții iubitorii de muzică bună. Pentru a aflat care vor fi următoarele spectacole și a cumpăra bilete, accesează iTicket.md

Back to top button