Popular

Concerte, teatru și comedie. Iată ce evenimente ne-a pregătit weekend-ul 10-12 februarie

Weekend-ul 10-12 februarie se anunță unul captivant și deosebit. Te îndemnăm să ieși din casă pentru a ajunge la teatru, concerte sau poate la o întâlnire de suflet cu jurnalistul din România – Mihai Morar.

Va fi un weekend friguros, dar merită să ieși din casă.

Vineri

Concurs Internațional al Interpreților de Operă „Maria Cebotari” – Gala Laureaților

Iubitorii de operă sunt așteptați la un eveniment de excepție – Concurs Internațional al Interpreților de Operă „Maria Cebotari”. Participă: LAUREAȚII ȘI MEMBRII JURIULUI AI CONCURSULUI

Orchestra Națională Simfonică a Companiei „Teleradio-Modova”, Dirijor DENIS CEAUSOV – Maestru în Artă. În program creații din repertoriul liric mondial.

Bilete pe iTicket.md

maria cebotari

ADI

Un monospectacol despre Adolf Hitler. Acesta este jucat magistrat de actorul Anatol Guzic.

„Adolf Hitler conduce Germania între 1933 – 1945. Un șir de factori, evenimente și idei îi creează personalitatea, transformându-se în figura care a declanşat al Doilea Război Mondial și a înfăptuit exterminarea etniilor în masă. În ultimele zile de război, retras în buncărul personal, își joacă actul final în totală intimitate. Obsedat încă de „complexul oedipian”, care i-a întunecat copilăria, poartă un dialog cu mama lui, unica fiinţă care a avut încredere în steaua lui și care îl alinta Adi. Fără nici o remușcare sau căință, nu realizează dezastrul pe care îl trăiește, nu-l sperie apropierea înfrângerii Germaniei sau apropierea propriului sfârşit, ci continuă să fie fascinat de propriul destin.”

Piesa se joacă la teatrul Eugene Ionesco.

Bilete AICI.

Adi

Sâmbătă

MACBETH

Un spectacol despre un personaj și o istorie care te va ține în mult suspans.

O viziune modernă a clasicului „Macbeth”, în regia lui Mihai Ţărnă, inspirată din operele lui William Shakespeare şi Eugen Ionesco. O tragedie clasică, care aduce în prim plan pasiunea frenetică, care provoacă răsturnări politice şi sfidarea valorilor morale.

Prezicerea celor trei vrăjitoare că lui Macbeth îi e sortit să devină rege, îl face pe Macbeth şi soția sa, Lady Macbeth, să primească vestea ca o realitate prea mult dorită. Rămânând peste noapte în castelul lui Macbeth, Duncan, regele Scoției, în vâltoarea festinului, este asasinat. Macbeth devine regele Scoţiei, astfel, prezicerea celor trei vrăjitoare se înfăptuiește. Tot mai adânc îl soarbe mlaștina orgoliului pe Macbeth, iar Lady Macbeth nu mai reuşeşte să-şi îmbărbăteze soţul, remușcările încep să o mistuie, iar pierderea somnului e răsplata lor pentru trădare și omor.

Următoarea întâlnire a lui Macbeth cu cele trei vrăjitoare îi prezic că doar un om nenăscut de femeie poate să-l omoare, și că doar așa ar fi posibil sfârșitul lui. Să fie oare adevărat..?

Bilete pe iTicket.md

macbeth

Hai să stăm de vorbă cu Mihai MORAR

Îndrăgistul jurnalist și autorul podcastului „Fain și Simplu” vine la Chișinău. Dacă ești un fan al interviurilor sale nu trebuie să ratezi această întâlnire. Vineri, 11 februarie, ora 11.00. Sala ,,ODEON”.

Bilete exclusiv în rețeaua iticket.md

mihai morar

Duminică

Open Mic

Stand-up-ul devine tot mai popular la Chișinău.

Open Mic-ul – e locul unde poate veni si evolua cu stand up-ul său orice doritor. Sarcina principala, e să fie amuzant. Open Mic-urile au loc în fiecare duminică la adresa Alexei Șciusev 93. Aici, comedianții începători si cei experimentați își verifică glumele, ca ulterior să le prezinte la concertele mari.

Din această cauză fiecare seară de Open Mic, este una memorabilă, irepetabilă și la maxim de organică.

Bilete doar pe iTicket.md

stand-up

Țară mică – Cântec mare

Moldovan Youth Orchestra te invită cu drag la concertul inedit Țară Mică-Cântec Mare: Muzica Anilor `60-80 ce va avea loc pe 12 februarie cu începere de la 18.00 la Palatul Național.

Evenimentul presupune un produs muzical 100 % made in Moldova.

Concertul vrea să readucă publicului melodii uitate, dar de o mare valoare ce au fost descoperite în colecțiile de Vinyl ale melomanilor din Chișinău.

Pe scena principală a țării vor prinde viață din nou melodii necunoscute semnate de Iurie Sadovnic, Anatol Dumitraș, Anatol Neamțu, Valentin Dînga, Ștefan Petrache, Petre Teodorovici, Olga Sorochina, Nina Crulicovschi. În acelaști timp vom da o nouă culoare șlagărelor îndrăgite de public din repertoriul formațiilor și artișitlor „Noroc”, „Orizont”, „Tinerețe”, Șiko Aranov și ansamblul de jazz „Bucuria”,  Ștefan Petrache, Mihai Dolgan, Anatol Chiriac. 

Prinde un bilet pe iTicket.md

muzica

Ce alte evenimente se vor desfășura în perioada 10-12 feabruarie afli accesând acest link.

Back to top button