PopularTeatru

Gardenia – patru femei, patru destine!

„Gardenia” este o piesă de teatru scrisă de dramaturgul polonez Elżbieta Chowaniec și pusă în scenă de Daniela Burlaca. „Gardenia” este despre emoție, drame și legături de sânge care nu se rup.

gardenia

Dana Ciobanu, Daniela Burlaca, Cristina Trîmbaci și Victoria Botnar joacă rolul a patru femei din aceeași familie. Femeile își spun povestea de la 33 de ani, marcată de urmările războiului.

1920, 1942, 1962 și 1982 sunt anii nașterii celor patru femei. O familie poloneză, din clasa de mijloc , din care bărbații par că vin și pleacă. Patru generații care trec prin unul dintre cele mai zbuciumate secole din istoria Europei. Patru femei poloneze care trăiesc într-o Cracovie transformată total de cele două războaie mondiale.

gardenia

Prima femeie este părăsită de soț și rămasă cu un copil mic cade în patima paharului. Cea de-a doua femeie trăiește rușinea de a fi fiica unei alcoolice și luptă să scape de ștampilele societății. A treia femeie este traumatizată de o mamă obsedată de perfecțiune și muncă. A patra femeie suferă și ea din cauza mamei alcoolice. Din fericire, ea reușește să obțină niște studii peste hotare, astfel se rupe de familie și trăiește într-un mediu sănătos.

gardenia

Povestea acestor patru femei ne arată cât de mult ne este afectat destinul de mamele noastre. Oricât nu ne-am dori nu putem fugi de legăturile de sânge și rădăcinile noastre.

Gardenia e un spectacol care te va face să plângi și să râzi. Cele patru actrițe joacă la o intesitate maximă. Țipete, lacrimi, zâmbet – toate aceste stări te fac să te transpui în propria ta poveste și să reflectezi.

Următoarea reprezentație a spectacolului se va desfășura pe 21 martie. Bilete AICI.

Back to top button