Popular

Festivalul Acasă 2023: Într-o călătorie spre origini

Ediția a 3-a a Festivalului Acasă se apropie cu pași repezi, aducând promisiunea unei călătorii muzicale în timp, spre originile noastre culturale. În seara magică de Sâmbătă, 12 August, începând cu ora 18:00, Teatrul Verde va găzdui acest eveniment de neuitat, dedicat muzicii și tradițiilor poporului nostru.

Cu o pleiadă de artiști remarcabili, Festivalul Acasă se bucură să ofere publicului său ocazia de a se conecta la muzica tradițională a Moldovei. Printre numele care vor străluci pe scena evenimentului se numără Nicolae Furdui Iancu, Ion Paladi, Surorile Osoianu, Plăieșii, Maria Iliuț și Crenguța de Iederă, Mihai Ciobanu, Mihaela Tabură, Tatiana Jacot, Diamanta Paterău, Lilia Roșca și Mihai Grosu.

Soliștii vor fi acompaniați de Orchestra “Lăutarii”, condusă de Maestrul Nicolae Botgros, un nume iconic în lumea muzicii tradiționale. În acest an, Maestrul Botgros sărbătorește 70 de ani, aducând o notă specială evenimentului. Este o onoare să îl celebrăm împreună, pentru contribuția sa de neînlocuit la promovarea și menținerea muzicii noastre autentice. Ia bilet și hai și tu la acest eveniment de amploare a culturii noastre.

Acest festival nu înseamnă doar o serie de interpretări muzicale impresionante; este și un prilej perfect pentru a aduce împreună generațiile, pentru a-ți răsfăța părinții și buneii cu o seară specială în compania muzicii pe care o iubesc. Cu note care străbat timpul și aduc aminte de vremurile trecute, Festivalul Acasă creează amintiri ce vor dăinui în inimile noastre. Cei care au mai fost la eveniment au rămas cu multă nostalgie și dor, vezi cum a fost în alte ediții la eveniment: 

Dar magia acestui festival nu se oprește aici. Pentru cei care au rude și prieteni ce revin acasă în Moldova în luna August, acest eveniment devine o legătură emoțională cu originile lor. O oportunitate de a împărtăși cu cei dragi experiența inedită a muzicii tradiționale moldovenești și de a readuce la viață cultura noastră bogată și diversă.

În lumina mesajelor pline de nostalgie și a notelor ce însoțesc fiecare interpretare, Festivalul Acasă devine cu atât mai semnificativ în această perioadă a anului. Este momentul în care diaspora și cei care au părăsit țara revin pentru a se reconecta cu rădăcinile lor. Este un prilej de bucurie și unitate. Vino unde cultura noastră își găsește gloria prin muzică și amintiri.

Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile pentru achiziționare pe site-ul oficial al festivalului: link bilete. De asemenea, pentru pensionari, există o ofertă specială – prezentând carnetul de pensii, aceștia beneficiază de o reducere de 50% la prețul biletului.

Să ne întâlnim la Festivalul Acasă 2023, unde sunetele trecutului ne vor învălui cu căldura originilor noastre și ne vor reaminti de frumusețea și diversitatea culturii noastre moldovenești.

Vino pe 12 August la Teatrul Verde pentru a te regăsi ,,Acasă”.

Back to top button