PopularTeatru

9 zile de dragoste în piesa „Frumoasa Călătorie a Urșilor Panda”

„Frumoasa Călătorie a Urșilor Panda” este una dintre primele piese montate la teatrul Geneza Art. Anii au trecut, dar scaunele mereu sunt ocupate la acest spectacol.

Piesa a fost scrisă de Matei Vişniec. Pe scena teatrului din Chișinău a fost adusă de către regizoarea Daniela Burlaca.

Frumoasa calatorie a ursilor panda

Istoria lui Vișniec e absurdă cu umor și dragoste. Totul începe într-o dimineață când doi tineri se trezesc în același pat și nu își amintesc cum au ajuns acolo. Cei doi nici măcar nu își dau seama dacă au făcut sau nu dragoste.

El o place pe Ea și își dorește să o mai vadă. Ea îi promite doar 9 nopți împreună și apoi va dispărea pentru totdeauna.

Frumoasa calatorie a ursilor panda

Cei doi trăiesc timp de 9 nopți ce alte cupluri poate nu trăiesc o viață. Se iubesc, se descoperă unul pe altul și schimbă experiențe. Dar, la un moment dat intervine sentimentul de însingurare.

El și EA încep să devină mai atenți la ce se întâmplă în jur decât la relația lor. Cei doi ascultă zgomotul vecinilor din imobil și ghicesc astfel ce fac aceștia.

Matei Vişniec este un dramaturg cunoscut pentru istoriile sale pline de mister. Textele scriitorului nu sunt ușor de înțeles. Autorul lasă mereu loc de interpretare.

Pe durata piesei aștepți să se întâmple ceva care ar însemna intriga, dar asta nu se întâmplă.

Spectacolul este unul de atmosferă și relaxare. Tocmai pentru că nu are loc nicio tragedie te simți în așteptare. Te agăți de fiecare replică și mișcare ca să înțelegi cine este EA și ce face din El.

Finalul pare a fi unul banal, dar atât de fericit. El o cere de căsătorie, Ea acceptă.

Totuși se mai întâmplă ceva ce dă peste cap tot ce am crezut că am înțeles. Tocmai de asta merită să vezi acest spectacol superb.

Daniela Burlaca și Nicu Țurcanu au construit un tandem perfect în scenă. Între cei doi este o chimie pe care o transmit cu ușurință și publicului.

Mai multe detalii nu vă putem spune 😀

Bilete le găsiți pe iTicket.md

Back to top button