MuzicaTeatru

TNOB prezintă tragedia lui „Macbeth”- o experiență teatrală sublimă

Duminică seara am avut parte de un spectacol sublim la TNOB.

Artiștii de pe scenă ne-au lăsat emoționați de povestea lui Macbeth.

Tragedia scrisă în 1611, a fost până acum sursă de inspirație pentru toate teatrele lumii, dar și pentru industria cinematografică.

Macbeth este un general victorios din armata scoțiană. Acesta primește într-o zi o profeție, de la trei vrăjitoare, că va deveni regele Scoției. Inițial este spectic, dar încrederea dată de vrăjitoare trezesc în Macbeth gustul pentru glorie și avuție. Soția generalului, Lady Macbeth este și mai ambițioasă decât soțul său. În cele din urmă, prin manipulare, își convinge soțul să îl ucidă pe rege, ca profeție să fie împlinită.

Macbeth

Macbeth îl ucide pe regele Duncan, dar îi scapă pe fiii acestuia. Malcolm și Donalbain fug din Scoția. Astfel, ca rudă apropiată a regelui, Macbeth este încoronat.

În timp ce este urcat la tron, Macbeth este măcinat de vinovăție, are halucinații, iar somnul devine doar un chin. Frica și halucinațiile îl transformă înt-un tiran, astfel urmează alte crime odioase. Macbeth și soția sa îi ucid pe toți cei care îi stau în cale.

Tragedia lui Macbeth este despre propriile alegeri. Dorința oarbă de putere îl transformă dintr-un brav general și un prieten loial, într-un criminal și un trădător. Nu o să vă spunem cum se încheie povestea, e mai bine să aflați singuri.

Teatrul Național de Operă și Balet – aduce în scenă o echipă fabuloasă atât din punct de vedere valoric, cât și numeric. Un număr impresionant de artiști au urcat pe scenă pentru a ne povesti tragedia lui Macbeth.

Macbeth

Rolul principal este jucat de Lucian Petrean – artist din Cluj-Napoca. Acest spectacol a reprezentat pentru tenor – debutul să pe scena de la Chișinău. Lady Macbeth a fost intepretată de Rodica Piriceanu – Maestru în Artă.

Scaunele de la TNOB au fost toate ocupate. Ceea ce demontrează încă o dată că în Chișinău este loc pentru artă. Își recomandăm cu toată încrederea spectacolul – „Macbeth”.

Bilete la spectacolele de la TNOB se găsesc pe iTicket.md

Back to top button