„Trilogia Speranței” – un spectacol filosofic de Marin Sorescu
Teatrul „Fără Nume” din Chișinău vă invită la spectacolul „Trilogia Speranței”, – o drama filosofică scrisă de Marin Sorescu. Spectacolul este pus în scenă de regizoarea de la București – Mariana Cămărășan.
Înarmați-vă cu răbdare și uitați de tot. Operele lui Marin Sorescu sunt filosofice, profunde și destul de greu de înțeles. „Trilogia Speranței” este o piesă compusă din tripticul:, „Setea Muntelui de Sare. Iona. Paracliserul. Matca”.
Prima piesă din trilogie este „Matca” – povestea unei femei care se luptă pentru misiunea de a da viață, devenind o matrice responsabilă de destin. Piesa este una foarte complexă, fiind destul de greu de deslușit.
Marin Sorescu (considerar cel mare dramaturg român postbelic) este cunoscut pentru complexitatea operelor sale. Ca dramaturg, Sorescu a abordat, în general, teatrul existențialist și al absurdului.
Vizionând această piesă de teatru vei trăi un sentiment deosebit. Inițial vei avea senzația că ești martor la o repetiție și nu la spectacol în sine. Spectatorii sunt așezați chiar în scenă, foarte aproape de actori. O experiență deosebită și inedită pentru privitori.
Fiind în scenă simți că ești și tu parte din poveste. Cel mai probabil, că acesta este și scopul pentru care regizoare a decis să ne aducă atât de aproape de actori.
Regizoarea Mariana Cămărășan nu stă doar în spatele cortinei. Acesta apare în scenă jucându-se pe sine.
O piesă de teatru despre viață si moarte, realitate și imaginar, iubire și speranță, credință și ofrandă, respingere sau coexistență.
Spectacolul poate fi văzut la „Teatrul Fără Nume”.