Teatru

„Mama” – un spectacol despre femei, pe care trebuie să îl vadă bărbații

Spectacolul „Mama” de Dumitru Acriș, după textul autoarei Asya Voloșina, ne spune o istorie extrem de sensibilă. Femeia și dramele ei în căutarea fericirii. Un spectacol despre femei, pe care trebuie să-l vadă în primul rând bărbații.

Mama

Regizorul ne aduce în prim plan femeia tuturor vârstelor –  fiica, soția, mama, bunica – toate cu valorile și percepțiile lor, pe care le duc ca pe o cruce.

Olga este o copilă de doar șase ani când mama ei moare de cancer. Ea rămâne cu o bunică comunistă și un tată închis și măcinat de vină.

Atunci când are cel mai mare nevoie de mamă, Olga e singură. Ea nu poate vorbim cu tatăl dur și bunica mereu nemulțumită, despre schimbările prin care trece o adolescentă. Viața Olgăi este un șir de evenimente dureroase din cauza lipsei de comunicare cu unicile persoane apropiate, care i-au mai rămas.

Ea nu poate construi o relație sănătoasă cu un bărbat, pentru că tatăl ei mereu i-a spus: „toți bărbații sunt la fel”. Ea nu poate spune „te iubesc” pentru că tatăl ei nu i-a spus asta niciodată.

Rolul psihanalistei interpretat de Irina Vacarciu, este construit pentru a ne deschide ochii și a conștientiza: Noi nu comunicăm cu familia noastră. Trăim sub același acoperiș, dar fiecare se luptă singur cu demonii săi.

Rolul tatălui este pus în scenă de actorul Victor Triboi. Acesta aduce în prim plan un bărbat cu sechele, incapabil să iubească și să se lase iubit. Despre relația cu tatăl său nu se spune nimic, iar mama lui e un fel de tiran în fustă.

Mama

„Mama” e un spectacol în care se regăsesc generații întregi de bunei, părinți și copii. E o poveste despre noi toți.

Spectacolul montat la teatrul Republican „Luceafărul” reușește de fiecare dată să completeze toate locurile. Bilete se găsesc pe iTicket.md

Back to top button