Teatru

„Menajeria de Sticlă”: O piesă de pe Broadway se joacă pe scena de la Chișinău

Teatrul „Alexei Mateevici” ne prezintă o dramă de familie: „Menajeria de sticlă” după Tennessee Williams în regia lui Iosif SHATS.

La prima vedere e o istorie foarte simplă. O familie – mama, fiul și fiica – își duc traiul într-un apartament modest. Unica lor sursă de venit fiind salariul de la magazin al băiatului. Totuși, în traiul lor lipsit de aventuri, se ascunde o dramă. Au fost părăsiți de tatăl lor. Acesta a ieșit într-o zi pe ușa aparmanetului și nu s-a mai întors.

Fiecare dintre cele trei personaje trăiește această lipsă în tăcere.

menajeria de sticla

Tom Wingfield (băiatul) este o fire rebelă. Bea, fumează și visează să evadeze din rutină. Acesta vrea aventuri, nu munca zilnică într-un magazin.

Amanda Wingfield – este o mamă cicălitoare, dar o face din iubire. Îi este frică ca fiul să nu calce pe urmele tatălui și încearcă din răsputeri să găsească un mire pentru fiica ei.

Laura Wingfield (fiica) – e o fire timidă, sensibilă, chiar diferită de toată lumea. Acesta are un handicap, pe care mama nu vrea să îl conștientizeze. Laura își petrece mai tot timpul cu jucăriile sale din sticlă și nu are prieteni.

Mama își presează fiul ca acesta să găsească un băiat bun pentru fiica sa. Astfel, după multe discuții, Tom îl invită la cină pe un coleg de la serviciu.

Jim O’Connor se dovedește a fi un fost coleg de școală al Laura, de care aceasta a fost îndrăgostită.

Chiar dacă este timidă și extrem de introvestă, Laura își face curaj și îi amintește lui Jim că au fost cândva colegi și prieteni. Jim este atras de Laura și o sărută dându-i fetei speranțe…

menajeria de sticla

„Menajeria de sticlă” a fost prima piesă care i-a adus succesul lui Tennessee Williams, astfel devenind un dramaturg american recunoscut.

Menajeria de sticlă e un spectacol care te va bucura cu un umor fin și relatarea unei iubirii nemărginite pe care personajele o au unul pentru celălalt.

Spectacolul revine curând pe scena teatrului Alexei Mateevici. Bilete și detalii pe iTicket.md

Back to top button