Teatru

„Zăvorâtul” – premiera care l-a adus pe legendarul Igor Chistol la Chișinău

Mono-spectacolul „Zăvorâtul” unește două genuri: arta teatrală și cea cinematografică, pentru ca spectatorul să aibă senzația că totul se întâmplă aici și acum.

Igor Chistol este un actor din Republica Moldova, care și-a început cariera la teatrele „Eugene Ionesco” și „Mihai Eminescu”. Artistul a atins culmile succesului în Rusia, unde a a jucat în nenumărate filme și seriale. Acesta revine acasă ori de câte ori are ocazia, iar de această dată a făcut-o cu un motiv special: un mono-spectacol la Stage Door.

Spectacolul spune povestea lui Ion Zăvorâtul, un șef de șantier care avea tot ce îți dorește: un loc de muncă la care este respectat, o soție și doi copii superbi.

Piesa începe cu personajul principal, care într-o seară lasă totul baltă – familia și copii și pornește la Chișinău. Motivul? O să afli dacă mergi la spectacol 😀

A doua zi șeful de șantier are o misiune foarte importantă. Acesta trebuie să pune temelia unei clădiri extrem de importante din capitală. Pentru că la Chișinău îl așteaptă o situație, care nu poate fi amânată, Ion este nevoit să pună totul la punct la telefon, în timp ce este la volan pe traseul Bălți-Chișinău.

Deși în scenă avem un singur actor, de fapt, în piesa de teatru mai sunt încă alți 11 actori.

Marea parte a spectacolului se bazează pe colona sonoră. Ion Zăvorâtul are discuții non-stop la telefon, ceea ce înseamnă că aceste replici au fost imprimate din timp.

Partea cea mai provocatoare este ca actorul principal să facă totul să pară natural și să nu greșească nicio pauză,pentru că riscă să nu se sincronizeze cu replicele imprimate.  

Astfel, pe durata spectacolului auzim vocile actorilor: Sergiu, Voloc, Dana Ciobanu, Diana Decuseară, Tudor Andronache, Margareta Nazarchevici, Alexandru-Ioan Porubin, Sebastian Locoman, Iaroslav Dică, Ion Banaru, Gheorghe Petraru, Ana Maria Ciubotaru.

Un detaliu deosebit al spectacolului este că în încheiere avem interpretarea unui melodii live. Stas Goncear cântă superb melodia – Jocuri banale.

zavorâtul

Pornind de la Bălți spe Chișinău, Ion Zăvorâtul este un om împlinit: are un loc de muncă, un scop, o familie, dar pe drum le pierde pe toate. De ce? Mergi la piesa de teatru inspirată din opera lui Steven Knight și află!

Spectacolul se va juca pe 20,27 noiembrie și 4 decembrie.

Bilete în rețeau iTicket.md

Back to top button