Teatru

„Soacra cu trei nurori” – cea mai populară comedie românească

Pe 23–24 februarie Odeon a găzduit spectacolul „Soacra cu trei nurori”. Teatrul Epic de Etnografie și Folclor „Ion Creangă” a pus în scenă într-o nouă variantă,- cea mai populară comedie românească.

soacra cu trei nurori

Cine nu cunoaște veșnica povestea a lui Ion Creangă? Istoria unei soacre, care era sigură că nicio femeie nu este demnă de flăcăii săi fără cusur. Femeia le face zile fripte celor două nurori. Acestea muncesc zi și noapte, în timp ce baba lacomă le spune că are un ochi la ceafă și le vede chiar și atunci când doarme.

În poveștile lui Ion Creangă, babele simbolizează răutatea omenească. Soacra din acest basm reprezintă femeia înstărită și avară. Femeia are o mentalitate primitivă și își asumă rolul de supraveghetor al moralităţii nurorilor.

Dar, știți că este o vorbă: „Fiecare își găsește nașul”. Astfel, când fiul cel mai mic își găsește mireasă, soacra este pusă la grea încercare de șmecheria cele de-a treilea nurori.

Basmul lui Creangă a fost pus în scenă de către regizorul Valeriu Țurcanu.

Acestă poveste a fost jucată de multe ori atât în R. Moldova cât și în România. Ultima variantă prezentată de Teatrul Epic de Etnografie și Folclor „Ion Creangă” este una foarte specială. Jocul actoricesc a fost combinat de muzică populară interpretată live.

Spectacolul prezentat la Odeon este potrivit atât maturilor cât și copiilor. Puteți merge toată familia să îl vizionați.

soacra cu trei nurori

Bilete pe iTicket.md

Back to top button