Muzica

Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor”s-a încheiat cu un concert simfonic fabulos (Foto)

Aseară a avut un evenimentul de încheiere a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”. Iubitorii de muzică simfonică au avut parte de un concert de zile mari.

Pe scena Sălii cu Orgă alături de Orchestra Națională de Cameră au evoluat oaspeți de peste hotare. Este vorba de dirijorul DIETER HOLZAPFEL din Germania și MARIA MONTSERRAT FLOREA din Spania.

În program am audiat: W.A.MOZART – Uvertura la opera „Nunta lui Figaro” și  Concertul nr.1 pentru vioară și orchestră, KV 207. L.BEETHOVEN – Simfonia nr.1 în Do major, op. 21 

sala cu orga

Maria Florea s-a născut în anul 1993 la Barcelona și a început studiul viorii la vârsta de 4 ani cu tatăl ei, Christian Florea, violoncelist și dirijor al Orchestrei de Cameră R. Moldova.

Maria a obținut premii la diferite concursuri internaționale precum: Jeunesses Musicales (București), Paper de Musica (Barcelona), Concursul Winiawski (Polonia), Young Virtuosos (Bulgaria), Parkhouse Award care s-a desfășurat la Wigmore Hall din Londra, și Concursul Juventures Musicales de Espana.

În prezent, Maria este vioara întâi în cvartetul Altmira din Barcelona, este membră a trioului Da Vinci, stabilit la Barcelona și Salzburg.

sala cu orga

Tânăra violinistă a făcut o simbioză perfectă alături de dirijorul Dieter Holzapfel și Orchestra Națională de Cameră.

Concertul simfonic a adunat public de vârsta a doua, dar și foarte mult public tânăr. Spectacolul a fost aplaudat în picioare.

Amintim că în 2023, Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor” a ajuns la ediția a 57-a. 

Pentru a fi la curent cu toate evenimentele ce au loc la Sala cu Orgă urmărește platforma iTicket.md

Back to top button