PopularTeatru

„Macbeth” – o montare modernă la Teatrul Fără Nume

A scrie despre acest spectacol nu poți decât dacă intri în transa provocată de el. O poveste aproape mistică despre un brav general, dar avid și orbit de dorința pentru putere.

„Macbeth” reprezintă una dintre cele mai reuşite opera ale lui Shakespeare și totodată ale dramaturgiei în general.

Pe scena Teatrului Fără Nume am umărit piesa clasicului Shakespeare în adaptarea lui Eugen Ionesco și în regia talentatului Mihai Țărnă.

Regizorul a reușit să facă ceva ce rar mai vedem pe scena teatrelor de la noi. O îmbinare perfectă între actorie, dans și muzică. Într-un cuvânt – un adevărat performance al artiștilor de la Teatrul Fără Nume”.

Trei vrăjitoare îi prezic lui Macbeth că va deveni rege, lucru care îl fac pe general și soția sa să facă orice pentru a duce la împlinirea profeției.

Rând pe rând Macbeth îi ucide pe cei care îi stau în calea spre râvnitul tron al Scoției, începând chiar cu regele Duncan.

Prețul pentru coroana atât de mult visată este foarte mare. Atât Macbeth cât și soția sa își pierd minține și „trăiesc cu fantomele” trecutului în fiecare clipă a vieții.

Actorul Alexandru Rusu a venit de la București pentru a urca pe scena teatrului din Chișinău și a intra magistral în piele personajului.

Lady Macbet este jucată de actrița Mihaela Popescu, iar Regele Duncan de Alexandru Dicusar.

Regizorul Mihai Țărnă reușește în 2h 40 de minute să ne ofere un spectacol clasic cu note moderne.

Șocant și deliric sunt cuvintele care pot descrie cel mai bine această dramă veche, dar cu o temă mereu actuală.

Sala Teatrului Fără Nume a fost aproape neîncăpătoare pentru toți cei care au vrut să vadă premiera spectacolului.

Apropo, dacă ești un fan an teatrului, ar trebui să știi că la premieră ai ocazia să vezi ceva ce pe parcurs poate dispărea din piesă. Regizorul poate modifica unele aspecte reieșind din feedback-ul publicului.

Acum o ieșire la teatru este mai simplă ca niciodată. Bilete tale se află la un click distanță. Accesează iticket.md și prinde un bilet la spectacol.

Back to top button