Teatru

Made in Moldova – un spectacol despre corupție și indiferență

Spectacolul „Made in Moldova” se joacă de zece ani pe scena teatrului „Satiricus Ion Luca Caragiale”.

Din prima zi de reprezentație și până azi, doar actorii au devenit mai buni. Au „cizelat” piesa pentru a o aduce la cele mai înalte standarte și la actualitate.

Din păcate, cei zece ani trecuți nu au schimbat prea multe în mentalitatea acestei societăți.

Tema principală care l-a inspirat pe Constantin Cheianu este corupția.

Corupția, în toate formele, rămâne a fi un fenomen foarte des întâlnit în societatea noastră.

Dramaturgul Constantin Cheianu ne propune un spectacol construit din mai multe situații, care au la bază fenomenul nepăsării. Regizorul ne-a condus prin câteva situații comune, care pot duce la tragedii.

Acțiunea spectacolului se petrece în jurul familie Șaptefrați. O familie văzută în societate ca una perfectă. Din păcate, realitatea nu este deloc ceea ce pare.

Vlad Șaptefrați este student la drept. Totuși studiile lui sunt doar fictive. Acesta întâlnește un decan corupt care îi accepta banii pentru examene. Ba mai mult, cei doi fac o înțelegere. Vlad adună banii de la studenții corigenți și îi transmite decanului, ca acesta să îi treacă la examene.

made in Moldova

Tatăl lui Vlad – Petru Șaptefrați este medic respectat în societate. Din păcate, acesta este slab de fire, iubește banii și îi tratează cu indiferență pe cei care nu au destule resurse „să îl mulțumească”.

made in Moldova

Domna Șaptefrați este profesoară. Aceasta se prezintă în societatea ca fiind o mamă și o soție extrem de fericită. În realitate, rabdă infidelitățile soțului și rebeliunea copiilor.

Cristina – sora lui Vlad, este o fată gata de orice pentru un bărbat cu bani.

În concluzie – avem o familie orbită de aparențe și influența banilor.

Spectacolul „Made in Moldova” prezintă realitățile vechi și noi ale acestei țări, într-o manieră modernă.

Pe lângă jocul actoricesc, avem parte și de muzică. Pe scenă apare un grup de rap, care transformă povestea într-un spectacol dinamic și modern.

made in Moldova

Spectacol este bazat pe fapte reale comunicate la linia fierbinte anti-corupție a TI-Moldova în ani 2005-2010. „Made in Moldova” ne arată cum toleranța și indiferența față de corupție într-o familie înstărită duce treptat la degradarea valorilor și la distrugerea acestei familii.

Chiar dacă este o piesă cu un sfârșit tragică, la finalul ei nu ești indus într-o stare de tristețe, dar într-o stare de reflecție.

Urmărește iTicket.md pentru a procura bilete la următoarea reprezentație a spectacolului.

Back to top button