Teatru

„Casa Bernardei Alba” – o dramă în pași de dans

Casa Bernardei Alba” este o piesă a dramaturgului spaniol Federico García Lorca. 

Scriitorul este încadrat în generația lui 27 a literaturii spaniole, este cel mai popular și influent scriitor spaniol din secolul al XX-lea. Ca dramaturg este considerat una dintre figurile de referință ale teatrului spaniol din secolul XX-lea. A murit executat în timpul Războiului Civil din Spania (1936-1939), datorită simpatiei sale pentru Frontul Popular și condiției sale de homosexual declarat.

Casa Bernardei Alba ne spune povestea unei familii din secolul al XX-lea când capul familie moare, iar Bernarda Alba rămâne văduvă cu cinci fete.

cehov

Bernadra Alba este o femeie foarte severă. Acesta decide ca ea și fiicele sale să țină doliu timp de opt ani. Femeia își închide fetele în casă și le rupe toate legăturile cu viața reală.

Fiica cea mare – Angustias moștenește toată averea tatălui și este „bună de măritat”. Partida perfectă pentru ea fiind tânărul Pepe.

De Pepe se îndrăgostesc și fetele mai mici, dar Pepe, la rândul săi, se îndrăgostește de cea mai mică dintre surori – Adele.

La scurt timp, Adele și Pepe încep o relație. În casă atmosfera este tensionată. Toată lumea înțelege că Adele are pe cineva, dar nimeni nu știe despre cine este vorba.

Atunci când Bernarda află toate intrigile din casă, aceasta rupe orice legătură dintre Pepe și fete.

Adele este devastată și recurge la un gest necugetat.

cehov

Atenție! Spectacolul jucat la Teatrul Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov” este nonverbal.

Actrițele se folosesc de mimică, gesturi și dans pentru a ne povesti istoria. Este foarte important când mergeți la astfel de spectacole să nu uitați să luați rezumatul (libretto), care vă este oferit chiar la intrarea în sale de spectacole. Acest rezumat vă va face să înțelegeți cu ușurință ceea ce se întâmplă pe scenă.

Casa Bernardei Alba” – este o piesă de teatru dedicată în primul rând iubitorilor de coregrafie și dans.

Dacă vrei să afli ce alte spectacole deosebite se joacă la Teatrul Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov” – urmărește platforma iticket.md

Back to top button